VOER HIER UW SLOGAN IN

Dankzij de Rabobank een goed begin van 2018

 

PC fast

Tijdens de Meet & Match, georganiseerd door de LEV groep is het contact gelegd tussen de Rabobank en Stichting De Noodkreet. Daaruit is een financiële donatie voortgevloeid waarmee wij een nieuwe printer hebben kunnen aanschaffen.

We zijn de Rabobank zeer erkentelijk voor deze donatie maar ook voor het vertrouwen dat ze in onze stichting stellen.

Wij danken ook Peter Zijdenbos van PC Fast.nl voor een deskundig advies.

Kom jij ons helpen?

 

people 2591673 640

Wil jij een verschil maken in het leven van kinderen en ouders die vastgelopen zijn in de jeugdhulpverlening? Dan zijn wij op zoek naar jou.
Stichting De Noodkreet is een onafhankelijke stichting die adviseert, bemiddelt en begeleiding biedt aan ouders en kinderen die het niet eens zijn met de visie van de hulpverlener of de aanpak van hun hulpvraag.
Wij zijn op zoek naar begeleiders die deze gezinnen begeleiden in het traject met diverse instanties. Je bent voor ouders en hun kinderen een steun in de rug, een klankbord en adviseur.
Je bereidt gesprekken tussen ouders en hulpverlening voor, je bent hierbij aanwezig en bespreekt deze met ouders na. Als begeleider ga je 1 of 2 gezinnen ondersteunen. Dit zal 5 tot 10 uur per week van je tijd vragen. Onze beroepskrachten en een team van collega cliëntbegeleiders  helpen je hier natuurlijk bij.
Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Stichting De Noodkreet? Raadpleeg dan hier de volledige vacature.

 

 

De kinderombudsman

 

pictures child abuse wide

Sinds de aanstelling van de kinderombudsman was er openlijk en onderbouwde kritiek op de schending van kinderrechten in Nederland. De kritiek betrof met name: "de toegang" van de jeugdzorg, het armoedebeleid van de regering en gemeenten, het actieplan tegen kindermishandeling, het kinderpardon om maar een paar onderwerpen te benoemen. Als organisatie voelden wij ons erg gesterkt doordat een officieel overheidsorgaan werk maakte van de misstanden waarmee wij vrijwel dagelijks worden geconfronteerd.

Helaas werd het contract van Marc Dulleart niet verlengd, waarbij de reden van zijn vertrek met wollig bureaucratisch geneuzel werd bekleed. Van Zutphen, verantwoordelijk voor het ontslag van Marc Dulleart, wilde een eigen team opstellen. Marc Dulleart werd Internationaal erkend voor zijn werk en gedragen door het Nederlandse volk, maar deze kwaliteiten paste blijkbaar niet in team van van Zuthpen. Als organisatie waren wij ook erg benieuwd naar de opvolging. De lat moest wel erg hoog liggen wilde Marc Dulleart niet voldoen aan de eisen.

Inmiddels hebben we een opvolger, Magrite Kalverboer. Bij haar aanstelling sprak zij de hoopgevende woorden:

"Ik wil iets doen voor kinderen die buiten het directe blikveld vallen, zoals kinderen die mishandeld worden en die we niet kennen, kinderen van kwetsbare ouders die te zware lasten dragen"

Vandaag gaf zij haar missie vorm door zich te mengen in de zwarte pieten discussie.

Op mijn bureau liggen rapporten over belabberde seksuele veiligheid van kinderen in instellingen, kinderen die onwettig verblijven in een gesloten inrichting, kinderen die na hun 18de zwanger op straat worden gezet, enzovoorts.

Gelukkig hoef ik mij geen zorgen meer te maken over de zwarte pieten discussie, De kinderombudsman is er mee bezig. Nu weet ik dat het goed komt. Dat is een zorg minder.
Ik mis Marc Dulleart…..