VOER HIER UW SLOGAN IN

Dankzij de Rabobank een goed begin van 2018

 

PC fast

Tijdens de Meet & Match, georganiseerd door de LEV groep is het contact gelegd tussen de Rabobank en Stichting De Noodkreet. Daaruit is een financiële donatie voortgevloeid waarmee wij een nieuwe printer hebben kunnen aanschaffen.

We zijn de Rabobank zeer erkentelijk voor deze donatie maar ook voor het vertrouwen dat ze in onze stichting stellen.

Wij danken ook Peter Zijdenbos van PC Fast.nl voor een deskundig advies.

Kom jij ons helpen?

 

people 2591673 640

Wil jij een verschil maken in het leven van kinderen en ouders die vastgelopen zijn in de jeugdhulpverlening? Dan zijn wij op zoek naar jou.
Stichting De Noodkreet is een onafhankelijke stichting die adviseert, bemiddelt en begeleiding biedt aan ouders en kinderen die het niet eens zijn met de visie van de hulpverlener of de aanpak van hun hulpvraag.
Wij zijn op zoek naar begeleiders die deze gezinnen begeleiden in het traject met diverse instanties. Je bent voor ouders en hun kinderen een steun in de rug, een klankbord en adviseur.
Je bereidt gesprekken tussen ouders en hulpverlening voor, je bent hierbij aanwezig en bespreekt deze met ouders na. Als begeleider ga je 1 of 2 gezinnen ondersteunen. Dit zal 5 tot 10 uur per week van je tijd vragen. Onze beroepskrachten en een team van collega cliëntbegeleiders  helpen je hier natuurlijk bij.
Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Stichting De Noodkreet? Raadpleeg dan hier de volledige vacature.

 


Aangezien geld het kader vormt van het armoedeplatform, was de inventarisatie niet direct gericht op persoonlijk leed van de betrokkenen. Toch bestaat er een duidelijke overlap tussen persoonlijk leed en financiën.

 Elke scheiding is uiteraard anders, maar elke vechtscheiding  die bij De Noodkreet terecht komt, heeft een aantal overeenkomstige elementen met een enorm effect op persoonlijk welzijn en de financiën.

Zo zijn er altijd  twee advocaten betrokken in plaats van één. De (ex-)partners staan dus tegenover elkaar in de rechtbank en krijgen advies over hoe zij het meeste voordeel uit de scheiding kunnen halen.

Een ander belangrijk kenmerk is financiële ongelijkheid tussen de scheidende partners. Vaak kan één van de twee (ex-)partners procederen op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand en de andere niet.

Combineer deze mogelijkheid met wraakgevoelens en slecht advies, en procederen wordt een doel op zich. De advocaten krijgen betaald per procedure. Een van de twee partners krijgt de rekening. Dit geld kan nooit meer gebruikt worden voor het welzijn van de kinderen. Het is daarentegen wel erg goed bruikbaar voor de advocaat om eens extra op wintersport te gaan.

Voor alle duidelijkheid: de advocaat doet zijn werk, de ruziënde ouders leveren dit werk aan. De verantwoordelijkheid ligt te allen tijde bij de scheidende ouders.

Je kunt wel als partners uit elkaar gaan, maar niet als ouders. Je blijft samen ouders. Dus onderaan de streep is er altijd sprake van een compromis. De tijd om dit onvermijdelijke compromis te bereiken, is niet alleen financieel belastend, maar zeker voor kinderen een hele zware periode. Kinderen merken veel meer dan vechtende partners denken. De spanningen die tussen beide partners bestaan, worden ook gevoeld en hebben zeer negatieve gevolgen.

De Noodkreet bemiddelt in vastgelopen jeugdhulpverleningtrajecten, ook bij vechtscheidingen.

Voor meer informatie over dit onderwerp en handige trainingen voor u of uw kind(eren), klik hier voor de website van de LEVgroep.