VOER HIER UW SLOGAN IN

Dankzij de Rabobank een goed begin van 2018

 

PC fast

Tijdens de Meet & Match, georganiseerd door de LEV groep is het contact gelegd tussen de Rabobank en Stichting De Noodkreet. Daaruit is een financiële donatie voortgevloeid waarmee wij een nieuwe printer hebben kunnen aanschaffen.

We zijn de Rabobank zeer erkentelijk voor deze donatie maar ook voor het vertrouwen dat ze in onze stichting stellen.

Wij danken ook Peter Zijdenbos van PC Fast.nl voor een deskundig advies.

Kom jij ons helpen?

 

people 2591673 640

Wil jij een verschil maken in het leven van kinderen en ouders die vastgelopen zijn in de jeugdhulpverlening? Dan zijn wij op zoek naar jou.
Stichting De Noodkreet is een onafhankelijke stichting die adviseert, bemiddelt en begeleiding biedt aan ouders en kinderen die het niet eens zijn met de visie van de hulpverlener of de aanpak van hun hulpvraag.
Wij zijn op zoek naar begeleiders die deze gezinnen begeleiden in het traject met diverse instanties. Je bent voor ouders en hun kinderen een steun in de rug, een klankbord en adviseur.
Je bereidt gesprekken tussen ouders en hulpverlening voor, je bent hierbij aanwezig en bespreekt deze met ouders na. Als begeleider ga je 1 of 2 gezinnen ondersteunen. Dit zal 5 tot 10 uur per week van je tijd vragen. Onze beroepskrachten en een team van collega cliëntbegeleiders  helpen je hier natuurlijk bij.
Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Stichting De Noodkreet? Raadpleeg dan hier de volledige vacature.

 

 

De praktijk is vaak weerbarstiger. De overlevingsstrategieën die nodig waren binnen de muren van de instelling werken niet in onze maatschappij. De psychische belasting van het verleden weegt te zwaar, relaties in stand houden is al een kunst als je niét beschadigd bent, woonruimte is er niet (huursubsidie onder de 23 jaar betekent dat de huur max. €400 mag bedragen) en financiën zijn er niet (bijstandsniveau van een 18+ kind is ongeveer €250). Er is geen plek voor ze in onze samenleving.

Op 17 februari 2016 promoveerde jeugdpsychiater Anne Krabbendam aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Een van haar schrikbarende conclusies was:
Veel meisjes die in een gesloten jeugdinstelling hebben gezeten, hebben vijf jaar later nog steeds ernstige en meervoudige problemen.

De cirkel doorbreken
“Als we verhinderen dat de problemen worden overgedragen op de volgende generatie, kunnen we hopelijk voorkomen dat kinderen van deze moeders ook weer in een gesloten jeugdinstelling belanden”, zegt Krabbendam. “Alleen door preventie kan de vicieuze cirkel van verwaarlozing, mishandeling, psychiatrische stoornissen, gesloten plaatsing en getroebleerd moederschap doorbroken worden”.
(Meer informatie over het proefschrift van Krabbendam leest u in VU-DARE)

De tweede cirkel
De eerste cirkel wordt met medewerking van De Noodkreet regelmatig doorbroken, met zeer intensieve zorg en vooral presentie. Maar er is nog een cirkel, die van de overheid. Door de huidige inrichting van de transitie jeugdzorg is dit moeilijker geworden. Voor de groep van 18 tot 23 jaar zijn de ontwikkelingen in de transitie jeugdzorg vervangen door een brei van bureaucratie waarbij men terugverlangt naar de dagen van de paarse krokodil. De Noodkreet blijft met raad en vooral daad jongeren bijstaan en de gemeenten wijzen op mogelijkheden om de cirkels te doorbreken.