VOER HIER UW SLOGAN IN

Dankzij de Rabobank een goed begin van 2018

 

PC fast

Tijdens de Meet & Match, georganiseerd door de LEV groep is het contact gelegd tussen de Rabobank en Stichting De Noodkreet. Daaruit is een financiële donatie voortgevloeid waarmee wij een nieuwe printer hebben kunnen aanschaffen.

We zijn de Rabobank zeer erkentelijk voor deze donatie maar ook voor het vertrouwen dat ze in onze stichting stellen.

Wij danken ook Peter Zijdenbos van PC Fast.nl voor een deskundig advies.

Kom jij ons helpen?

 

people 2591673 640

Wil jij een verschil maken in het leven van kinderen en ouders die vastgelopen zijn in de jeugdhulpverlening? Dan zijn wij op zoek naar jou.
Stichting De Noodkreet is een onafhankelijke stichting die adviseert, bemiddelt en begeleiding biedt aan ouders en kinderen die het niet eens zijn met de visie van de hulpverlener of de aanpak van hun hulpvraag.
Wij zijn op zoek naar begeleiders die deze gezinnen begeleiden in het traject met diverse instanties. Je bent voor ouders en hun kinderen een steun in de rug, een klankbord en adviseur.
Je bereidt gesprekken tussen ouders en hulpverlening voor, je bent hierbij aanwezig en bespreekt deze met ouders na. Als begeleider ga je 1 of 2 gezinnen ondersteunen. Dit zal 5 tot 10 uur per week van je tijd vragen. Onze beroepskrachten en een team van collega cliëntbegeleiders  helpen je hier natuurlijk bij.
Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Stichting De Noodkreet? Raadpleeg dan hier de volledige vacature.

 

De Noodkreet is een lokale organisatie. Hierdoor is het lastig om de vele hulpvragen buiten ons geografisch werkgebied te beantwoorden. We hebben onze kennis dan ook zoveel mogelijk gedigitaliseerd in de vorm van een Wiki-website. We verwachten hiermee een positieve bijdrage te leveren aan de situatie van vele gezinnen die geconfronteerd worden met of vastgelopen zijn in de jeugdzorg en jeugdhulpverlening.

Onze kennis wordt voor iedereen toegankelijk op de nieuwe website. U vindt er een antwoord op vele hulpvragen en er is een chatfunctie met een hulpverlener.

Omdat de website gemaakt is met de software van Wikipedia kan de hulpvrager / bezoeker informatie toevoegen, aanpassen of ter discussie stellen. Hierbij fungeert De Noodkreet als moderator.

De website is niet bedoeld om strijd te voeren, maar om strijd te verminderen. Vraag uzelf dan ook af of u op zoek bent naar gelijk of geluk. Het gaat niet om rechten en plichten, maar om te voorkomen dat kinderen klem komen te zitten in een strijd tussen ouders en hulpverleners.

Voor hulpverleners en andere sociale instellingen kan de website een ontmoetingsplaats zijn om kennis en ervaringen te delen met andere professionals.

Screenshot wikiOp donderdag 29 september wordt de Wiki-website gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in het Annatheater in Helmond.
De bijeenkomst duurt van 14:00 tot 17:00 uur.
Wilt u bij deze presentatie aanwezig zijn en/of wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, klik dan hier om u aan te melden.

Wij zien u graag bij deze bijeenkomst.

Leesversie programma presentatie de Noodkreet Wiki-website 29 september 2016

Printversie programma presentatie de Nookreet Wiki-website 29 september 2016