VOER HIER UW SLOGAN IN

Dankzij de Rabobank een goed begin van 2018

 

PC fast

Tijdens de Meet & Match, georganiseerd door de LEV groep is het contact gelegd tussen de Rabobank en Stichting De Noodkreet. Daaruit is een financiële donatie voortgevloeid waarmee wij een nieuwe printer hebben kunnen aanschaffen.

We zijn de Rabobank zeer erkentelijk voor deze donatie maar ook voor het vertrouwen dat ze in onze stichting stellen.

Wij danken ook Peter Zijdenbos van PC Fast.nl voor een deskundig advies.

Kom jij ons helpen?

 

people 2591673 640

Wil jij een verschil maken in het leven van kinderen en ouders die vastgelopen zijn in de jeugdhulpverlening? Dan zijn wij op zoek naar jou.
Stichting De Noodkreet is een onafhankelijke stichting die adviseert, bemiddelt en begeleiding biedt aan ouders en kinderen die het niet eens zijn met de visie van de hulpverlener of de aanpak van hun hulpvraag.
Wij zijn op zoek naar begeleiders die deze gezinnen begeleiden in het traject met diverse instanties. Je bent voor ouders en hun kinderen een steun in de rug, een klankbord en adviseur.
Je bereidt gesprekken tussen ouders en hulpverlening voor, je bent hierbij aanwezig en bespreekt deze met ouders na. Als begeleider ga je 1 of 2 gezinnen ondersteunen. Dit zal 5 tot 10 uur per week van je tijd vragen. Onze beroepskrachten en een team van collega cliëntbegeleiders  helpen je hier natuurlijk bij.
Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Stichting De Noodkreet? Raadpleeg dan hier de volledige vacature.

 

Gemeenten zijn bang voor de zorgkosten. Vaak dus terecht, maar het gaat verder dan angst. Het staat ook in de wet. Het bureaucratische hoogtepunt van deze angstcultuur is het  woonplaatsbeginsel. De angst van gemeente leidt vaak tot ontmoedigingsbeleid voor persoonsgebonden budget, massa inkoopafspraken die gebaseerd zijn op actuele en vooral uit context getrokken modewoorden. Vaak is er enkel plaats voor de individuele behoeften van burgers in vage beleidspassages die in de praktijk geen vorm zijn gegeven. Een van de meest schrijnende voorbeelden die wij meemaken is de manier waarop  jongeren die uit de jeugdzorg komen in de leeftijd van 18 tot 23 aan hun lot worden overgelaten zonder degelijk vangnet.

Allerlei problemen in de zorg met complexe voors, tegens en indrukwekkende uitzonderingen. Veel gemeenten proberen hun weg te vinden in de lobby, wet en lokale problematiek. Ik ben blij dat ik niet in hun schoenen sta, maar er zijn twee conclusies die ik uit al dergelijke verhalen trek:

1. Geld heeft geen plaats in de zorg. Het brengt het slechtste in de mens naar boven waar het beste in de mens nodig is.

2. Kinderen betalen de rekening

Het zou fijn zijn als we met deze waanzin zouden stoppen. Hier is niet veel voor nodig.

Marktwerking in de zorg is een farce, er is op deze aarde en zijn directe omgeving geen enkel goed werkend voorbeeld van. Marktwerking leidt enkel tot zakkenvullen, onnodige  bureaucratie en klassenzorg.

Voor Almere is het probleem voorlopig uitgesteld om budgetten van komende jaren alvast te gebruiken.

De verkiezingen komen eraan. Wat verdienen jouw kinderen?