VOER HIER UW SLOGAN IN

VACATURE CLIËNTBEGELEIDER

(Vrijwilliger in Helmond, ‘s-Hertogenbosch, Breda of Tilburg)

 

Wil jij een verschil maken in het leven van kinderen en ouders die er niet uitkomen met de jeugdhulpverlening? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Stichting De Noodkreet is een onafhankelijke stichting die adviseert, bemiddelt en ondersteuning biedt aan ouders en kinderen die het niet eens zijn met de visie van de hulpverlener of de aanpak van hun hulpvraag.

 

Achtergrond
Om de jeugd in Nederland te beschermen wanneer dat nodig is hebben jeugdzorgorganisaties in bepaalde situaties meer macht dan de (gezagdragende) ouders. Het kan daarbij voorkomen dat ouders en de jeugdzorgorganisatie niet op één lijn zitten over de te nemen beslissingen. Soms lukt het de ouders dan niet om een goede samenwerking te behouden met een organisatie die in hun ogen de verkeerde beslissingen neemt.

 

Wat kun je doen?
Wij zoeken mensen die deze gezinnen begeleiden in het traject met diverse instanties. Je bent voor ouders en hun kinderen een steun in de rug, een klankbord en adviseur. Met de ouders bereid je de gesprekken met de hulpverlening voor, je bent aanwezig bij deze gesprekken en bespreekt ze na met de ouders. Je zoekt met ouders naar een manier die bij hen past om hun hulpvragen en/of zorgen te bespreken met de hulpverleners. Ook kan een ouder je hulp vragen bij het begrijpend maken van correspondentie en rapporten en bij het reageren daarop. We leiden je intern op en werken samen met jou aan de voortgang in elk ondersteuningstraject.

 

Wat vraagt het van je tijd?
Als ondersteuner ga je 1 of 2 gezinnen begeleiden. Je bepaalt zelf het aantal. Afhankelijk van je keuze zal dit zo’n 5 tot 10 uur per week van je tijd vragen. In overleg met jou bepalen we welke dagen van de week en op welke locatie je zult werken. We zijn daarin erg flexibel.

 

Wat bieden we je?
Deze functie is uitdagend en divers omdat elke gezinssituatie anders is. De dankbaarheid van de gezinnen en de waardering van de collega’s maken dat deze functie erg bevredigend is.

 

Daarnaast bieden wij:
- een passende reiskostenvergoeding
- een vergoeding van telefoonkosten en/of een telefoon
- een teambarbecue of picknick in de zomer
- een borrel rond de kerstdagen
- een cadeaubon met je verjaardag
- en natuurlijk ben je ook welkom op de vrijdagmiddag voor een drankje

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons? Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Geert Klasens

Contactinformatie:  085-8771250 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Of vul ons contactformulier in met de opmerking 'Terugbelverzoek vacature Clïentbegeleider'. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.